lørdag den 25. december 2010

Lake Brunner

Det sidste stykke tid har det regnet utrolig meget på vestkysten, og det har bevirket at alle floderne er blevet alt for høje til at fiske. Derfor har vi brugt en del tid på søfiskeri, da en del af søerne stadig kan fiskes. Én sø har dog overskygget dem alle, nemlig Lake Brunner. Vi har haft så godt fiskeri i den, at vi har været forbi den 4 gange og det har givet hele 14 ørreder og ca lige så mange mistede.

Turens måske flotteste fisk - 2,6kg og 60cm

Endnu en 3kg-fisk. 3,0kg og 67cm

Fiskene har generelt været store - de fleste over 2 kg og den største på 3 kg - og de har fightet helt vildt! Vi har begge fået vores backing at se flere gange. En masse døde træer på bunden samt bøjer og sejlskibe med tov i alle retninger giver en ekstra udfordring (og er skyld i mange mistede fisk), så man er virkelig nødt til at holde tungen lige i munden, når en stor fisk tager fluen.

Fisk, flueline og backing er på vej ud af bugten med fuld fart


Backing bliver flået af hjulet og rundt om en bøje. Nu bliver det spændende

Fiskene har generelt ikke været særlig selektive, men damselnymfer, flashbacknymfer og tanglopper har stået for de fleste fisk. Fiskeriet er bestemt værd at prøve, og kan anbefales når der er for meget vand i floderne, men det kommer dog på ingen måde i nærheden af sight-fishing i floderne.

2,8kg og 65cm




2,5kg og 60cm - fisken der var på vej ud af bugten


2,3kg og 60cm på en stor flashbacknymfe bundet på juniorlederkursus!



2,3kg og 58cm

2,0kg og 55cm

fredag den 24. december 2010

Glædelig jul!

Så blev det jul. Vi får dog ikke lov til at holde jul i solskin alligevel, da det er begyndt at regne og blæse, men det skal nu nok blive hyggeligt alligevel. Vi bor lige nu på Duke Backpackers i Greymouth, og vi har aftalt at lave fælles julemiddag med 4 tjekker der også bor her. Menuen står naturligvis på fisk - dog ikke en vi selv har fanget. Det er noget anderledes at gå rundt her nede i varmen til jul, og julestemningen er ikke helt den samme. Der er dog masser af julestemning når vi sidder i den gode Nissan, som siden 1. december har været pyntet op til jul. Den har alt fra guirlander til julekugler og julekalendere, og hele måneden har den heddet JuleNissan.
En fyldt JuleNissan

Julekalenderne som indbragte 25kr - vi havde ellers satset på millionen!

Mere julepynt

I går var vi ude for at handle julegaver, og vi fandt den perfekte julegave til vores Nissan. Det ultimative stykke ekstraudstyr - en transportabel grill! Den glæder vi os meget til at prøve.

Julegaven
Vi ønsker jer alle en glædelig jul!

onsdag den 22. december 2010

3 kilo

Vi er taget vest på for at fiske i blandt andet Larrys Creek. På vejen gjorde vi et stop ved en lidt for høj Ohikanui River. Vandets farve var helt sort, men trods det begav vi os af et bush-track op af floden. På grund af den høje vandstand var der ikke mange pools, som kunne fiskes. Vi finder en dyb pool et stykke oppe af floden. På grund af vind og vejr kan man knap nok kaste ud i poolen. Jeg fisker poolen med to tunge nymfer, og efter kort tid er der kontakt til en fisk i det dybe sorte vand. Fisken byder på en vild fight med flere spring ud af vandet. 150m længere nedstrøms forsøger vi at lande dyret, men den slår et slag og springer forfanget. Fisken lignede ikke en bækørred, men snare en laks på ca. 70cm. Fighten var også langt mere aggressiv end hvad de fleste af bækørrederne ellers byder på.


Træt af at have mistet en god fisk, går vi tilbage til poolen hvor jeg desperat prøver igen med to nye nymfer. Der burde dog ikke være flere fisk som vil tage fluen efter at den mistede fisk har pløjet rundt i det hele. Efter kort tid kommer der en stor fisk svømmende tæt ved land, tydeligvis søgende efter føde. Den er på temmelig grundt vand, da vandet ellers er meget sort og uigennemsigtigt. Nymfen bliver lagt ud på bunden foran fisken, og i det den kommer hen mod nymfen løftes den fra bunden. Fisken gør et slag med hovedet og man ser den store hvide munde åbne sig. Der vendtes i et spildt sekund hvorefter der strammes sikkert op. Fisken er kroget og går dybt ud i poolen igen hvor den kom fra. Fisken fighter tungt og der er ingen tvivl om at det er en ganske fin fisk. Thomas kan sikkert lande fisken, som nu bliver målt og vejet. Det er en stor og flot hanfisk på 69cm og 3kg - turens største indtil nu.

69cm og 3kg på lille gummibensnymfe

Vi ankommer til Larrys Creek og har store forventninger til denne berømte flod. Det siges at den holder store trofæfisk. Da vi ankommer til vandet er det klart, hvilket ligner perfekte forhold til sight-fishing. Det bliver dog en ret stor skuffelse, da vi næsten ikke ser en eneste fisk. Der var dog en pool hvor der befandt sig mellem 10 og 15 fine fisk, men de virkede alle utrolig skræmt allerede inden vi var i nærheden af vandet. Vi overvejer dog om vi skal tage forbi den igen senere på turen.

Tidligere på turen var vi forbi Cobb Damm, hvor Cobb River løber i. Vi fiskede både dammen og floden, men da der var didymo i vandet, var det ikke den store fornøjelse. (Didymo er en alge som angriber sten i floden og slår alle mikroorganismer ihjel = lortealge!) Floden havde sikkert været en utrolig flot flod engang, og nu hvor vi var fremme kunne vi lige så godt fiske efter de fisk der nu var. Det lykkedes os at kroge to fisk hver, men der kom kun en enkelt fisk på land. Den fisk stod Thomas for, den målte 40cm og var trods
vandet utrolig flot! Om aftenen var der et vildt "evening rise" i dammen, hvor vi desværre kun fik en del korte kontakter. Vi ender med at flygte ud af området, som ligger højt oppe i bjergene, da der kommer en mindre storm ind over os om morgenen.

Skønhed fra Cobb River på 40cm fanget på nymfe

søndag den 12. december 2010

D'Urville og Sabine

Vi har været på en 3-dages tur i D'Urville og Sabine hvor vi har boet i de to hytter tættest på Lake Rotoroa. For at komme ind til de to floder kan man enten vandre eller tage water taxien. Water taxien er dog noget dyrer, men da man skal bruge meget tid på at vandre under selve fiskeriet, så er det en stor fordel ikke at have gået langt inden. På turen med water taxien havde vi selskab af en guide og to af hans kunder. Guiden, Mike Kirkpatrick, har været guide for Morten Øland under optagelsen af hans to film sammen med Niels Vestergaard. Han gav os en masse tips om hvordan vi burde fiske D'Urville. Selv tog han til Sabine med sine to kunder for at fiske opstrøms gorgen.

Fisken går nedstrøms, så der må løbes efter den!


Vi starter med at fiske det nederste stykke af D'Urville, hvor det den første dag lykkes Thomas at kroge to rigtig fine fisk. Desværre mister han begge af fiskene, men vi kan da få dem til at tage fluen nu. Den ene af fiskene havde Thomas endda fået helt træt, så det var en endnu større skuffelse for os begge at den ikke ville med på land. Næste morgen får vi besøg af endnu en guide med kunder. Vi aftaler med ham, at de fisker i gorgen, hvor vi så fisker opstrøms denne. Det viser sig at være et godt valg.
Flot og dyb pool at fighte en fisk i

Vi er blevet enige om at det må være min tur til at prøve og fange en fisk, så jeg kaster til den første. Denne mistes. En ny og endnu større fisk spottes i en stor flad pool. Denne kaster jeg også til. Den bliver kroget, og i det den vender for at gå nedstrøms går det op for os hvor stor den er. Fisken brager nedaf som et tog, den går på baglinen efter mindre end 10 sekunder og jeg styrter efter den. Thomas løber med nettet ved siden af. Vi får indhentet fisken og en del af linen, men da mister krogen sit tag. Et skud på fiskens størrelse kan være mellem 70 og 80cm.
Sådan ser man ud når man mister sit livs bækørred


Nu er det Thomas tur til at prøve. Vi er helt nede på grund af de mistede fisk, og er begyndt at tænke over hvad vi gør forkert. Den næste fisk er spottet, og Thomas ligger et perfekt kast ud til den intetanende fisk. Den tager fluen helt under overfladen og kroges perfekt. Fighten foregår i en stor dyb tyrkisblå pool, hvor fisken primært går dybt hele tiden. Jeg stiller mig ud på nakken af poolen, så fisken ikke går nedstrøms. Efter noget tid lykkes det at nette den flotte fisk. SÅDAN!
60cm og 2,5kg taget på en lille pheasant tail

Nu er det blevet min tur igen. Igen spotter vi en fisk, denne står på en flad og hurtig strækning ved en sten ved modsattebred. Det er et langt kast og det kræver at man vader ud i floden. Jeg finder en sten og ligger et kast over til fisken. Den tager fluen i første kast og pisker nedstrøms. Der bliver igen gjort et stort stykke benarbejde før at fisken kan landes. Så kan vi lidt igen! Den sidste fisk vi ser den dag, kroger Thomas i andet kast, men denne går op igennem en stærk strøm og mistes.
59cm og 2,2kg taget på flashback nymfe


Vi fisker i Sabine den sidste dag, men det lykkes kun at få en fisk til at nappe, men den kroges ikke. Fiskeriet var langt bedre i D'Urville!

Jonas

lørdag den 11. december 2010

Natteroderi

De gange vi har camperet ved søer og floder har vi de fleste af gangene prøvet os med noget natfiskeri.
Fiskeriet har varieret en del fra helt mikro små emergers til store wooly buggere. Fælles for alle fiskene er
at de har været små indtil videre.
Rai River regnbue på sort wooly bugger

I Cobb Damn havde vi noget vildt fiskeri til et evening rise af små midges. Det lykkedes desværre kun at miste fisk, men vi har aldrig før set så mange fisk tage tørfluer på en gang!

I Lake Rotoiti har det været muligt at fange fine småbækørreder under fiskeri med wooly buggere. Én aften havde vi en halv time hvor det hele gik helt amok med to fisk på land og en del mistede. Fiskene kommer helt ind på ankeldybt vand hvor de jager ens flue for fuld hammer. Det giver nogle meget vilde og kontante nap!


Rotoiti bækørred på 40cm

Fiskeriet i de store søer kan til tider minde meget om det danske kystfiskeri, med store varierde bundstrækninger og stenrev langs med land. Vi har dog ikke haft held med søerne om dagen endnu.
Rotoiti bækørred på 44cm

Generelt er dagsfiskeriet en del sjovere, da det jo er langt mere visuelt. Det kan dog anbefales at prøve nogle steder om natten og om aftenen, da fiskene pludselig ikke er særlig sky længere.

Note: Ikke alle billeder bliver gode om natten ;-)

mandag den 6. december 2010

Der er andet end fisk

Her kommer lidt billeder af hvordan naturen ser ud her nede syd på. Indtil videre har vi befundet os på den nordlige del af sydøen, men nu går turen snart ned over langs med vestkysten. Vi har fisket det meste af tiden, men man bliver også nød til at stoppe op og se sig lidt omkring - der er jo så meget at se på!



Fuglelivet på New Zealand er rigtig fint, og de fleste af fuglene er til at komme tætte på. Vi har blandt andet på en vandretur i Kahurangi national park, mødt en weka. Lige som kiwien, så er wekaen også blevet en ret sjælden fugl. De er truet af alle mulige rovdyr, så der ydes derfor en stor indsats mod at nedkæmpe rovdyrene med fælder.

Wekaen kan ikke flyve, og er derfor ret sjælden
To sorte svaner på Rotoiti Lake
Vandet vi fisker i her nede er utrolig klart. Det klare vand gør også fiskeriet utrolig svært. Ofte lider fiskene af ekstrem angst for flueliner. Det giver sjældent mere end et eller to kast til en fisk. Thomas var god med kameraet og fik taget dette fine billed af en ørred der svømmer rundt over noget sandbund og finder nymfer.
En bækørred på jagt efter smådyr

Til slut et par billeder mere af den enestående natur, som der så uendelig meget af her nede. Man kan bruge mange timer på at komme fra et sted til et andet, men det er aldrig kedeligt. Der er altid noget at se på.
Cobb River i Kahurangi national park
Vandretur i flotte omgivelser

New Zealand rocks!

tirsdag den 30. november 2010

Nu med natur i topklasse!

Vi er kommet væk fra den larmende by Christchurch og ud på landet. Her ude er alting meget flotter! De sidste par nætter har vi boet på en campground ved Kerr Bay. I søen er der nogle meget store og meget gamle ål. Vi har set flere som må skyndes at have været over 1 meter lange! Der må dog ikke fiskes efter dem, da de ældste ål i New Zealand lever her.
Bilen vi har købt klarer rejsen ganske fint indtil videre. Bilen er blevet lastet med alt inden for langtidsholdbar mad - der er blandt andet købt tørret frugt for at holde sig lidt sund. 

Naturen er flot langs Travers River
Vi har fisket lidt forskellige steder, men det første rigtig gode fiskeri har vi haft i Travers River. Vi har været på en kombineret vandre og fisketur ude langs med Travers, hvor vi har boet i en koldvandshytte. Det lykkedes os at lande de første fisk her, hvilket slet ikke var så nemt endda!
Første fisk fra NZ! En Travers bækørred på 2,1kg taget på nymfe.


Alt er gået meget godt indtil videre. Den eneste rigtige plage der har været er sandflies, som forsøger at æde en levende. Det er en flue som er mindre end en myg, men efterlader et stik ligesådan.
Thomas' første fisk fra NZ, også fra Travers. 35cm bækørred som faldt for en lille nymfe.

De hytter som ligger langs med Travers River er utrolig velbesøgte. Den første nat sov vi sammen med 10 andre vandrende fra Australien og New Zealand. Det var meget hyggeligt, men de kunne dog ikke sove længe - vi blev vækket kl. 6:30! Næste aften i hytten overnattede der en flok på 20-30 mennesker fra en skole ude omkring hytten.
Stor fisk fra Travers! 64cm og 2,7kg på str. 16 nymfe lige under overfladen.

onsdag den 24. november 2010

Nu med en meget grim bil!

Så har vi købt en bil, som mest af alt ligner noget der er faldet ned fra månen. Bilen kan dog sagtens køre, og har ingen fejl og mangler i forhold til sikkerhed mm. Vi er nu klar til at tage fra Christchuch i morgen formiddag, for at finde nogle fisk. De sidste par dage er gået med at købe diverse ting vi mangler for at gøre vores i forvejen store udrustning perfekt.

De sidste dage siden vi ankom i tirsdags, har vi tilbragt på Kiwi Basecamp. Det er et meget afslappet miljø med en masse sjove mennesker. Vi har mødt franksmænd, englændere, tyskere, amerikanere og sågar to danskere - rart man ikke er længere væk hjemme fra!

mandag den 22. november 2010

Så er vi nået frem!

Hold da k.... en lang tur! Vi er endelig fremme efter mange flyskift og check-ins. Hele turen er gået efter planen og har været overraskende nemt. Nu er planen at finde vandrehjemmet og så komme lidt rundt i byen.

Hong Kong

Så er vi i Hong Kong! Indtil videre har turen været vellykket - specielt maden kan man ikke klage over. Vi sidder lige nu og venter på at komme med flyet videre til New Zealand, som vi skal boarde her kl. 19:15 (Hong Kong time).

torsdag den 18. november 2010

Det er på søndag!

Så nærmer det sig mere og mere. Thomas og jeg er begge i det store pakkestadie hvor grejerne bliver pakket og vejet. Af hensyn til forsikring bliver der nu taget billeder af alle de værdifulde ting, så som stænger, hjul, soveposer mm. Hele herligheden må have en maksimalvægt på 20 kilo, hvilket kan være en begrænsning når man har så meget fedt grej til rådighed. En ting er sikkert, vi går ikke ned på grej! Så kan det bedre gå at mangle noget tøj - det kan man jo alligevel købe når man kommer der ned. Det skal dog siges at vi ikke tager af sted uden tøj. 

Her til aften har Thomas og jeg siddet sammen med vores forældre og forklaret dem hvordan turen i sin helhed kommer til at foregå. Det hele går i sin enkelhed ud på at der ikke rigtig er nogle planer, eller en fast rute. Vi er udstyret med et "vidunder-atlas", som har været med mange rejsende før os. Fælles for dem alle er at de er lige så fiskegale som vi er, og derfor har indtegnet tips, tricks og erfaringer i atlasset. Dette fantastiske redskab, samt en masse fiskegrej og erfaringer, kan vi takke Daniel Holm for.

Jeg vil slutte af med et billede af de stænger vi tager med på turen - der er mange, og så mangler der endda en for at fuldende hele arsenalet!

onsdag den 20. oktober 2010

Klar, parat, snart!

Vi nærmer os snart rejsedagen hvor Thomas og jeg tager om på den anden side af jorden. Vi rejser den 21. november og kommer så først hjem igen sidst i februar. De sidste par måneder har vi brugt på at finde grej, binde fluer og samle information for bedst mulig at blive klar til turen. Vi er udstyret med kamera og computer der nede, og vi håber derfor at vi er i stand til at opdatere siden her med lidt billeder.

Nu skal der bare bindes endnu flere fluer - man skal jo ikke gå ned på grej!