søndag den 12. december 2010

D'Urville og Sabine

Vi har været på en 3-dages tur i D'Urville og Sabine hvor vi har boet i de to hytter tættest på Lake Rotoroa. For at komme ind til de to floder kan man enten vandre eller tage water taxien. Water taxien er dog noget dyrer, men da man skal bruge meget tid på at vandre under selve fiskeriet, så er det en stor fordel ikke at have gået langt inden. På turen med water taxien havde vi selskab af en guide og to af hans kunder. Guiden, Mike Kirkpatrick, har været guide for Morten Øland under optagelsen af hans to film sammen med Niels Vestergaard. Han gav os en masse tips om hvordan vi burde fiske D'Urville. Selv tog han til Sabine med sine to kunder for at fiske opstrøms gorgen.

Fisken går nedstrøms, så der må løbes efter den!


Vi starter med at fiske det nederste stykke af D'Urville, hvor det den første dag lykkes Thomas at kroge to rigtig fine fisk. Desværre mister han begge af fiskene, men vi kan da få dem til at tage fluen nu. Den ene af fiskene havde Thomas endda fået helt træt, så det var en endnu større skuffelse for os begge at den ikke ville med på land. Næste morgen får vi besøg af endnu en guide med kunder. Vi aftaler med ham, at de fisker i gorgen, hvor vi så fisker opstrøms denne. Det viser sig at være et godt valg.
Flot og dyb pool at fighte en fisk i

Vi er blevet enige om at det må være min tur til at prøve og fange en fisk, så jeg kaster til den første. Denne mistes. En ny og endnu større fisk spottes i en stor flad pool. Denne kaster jeg også til. Den bliver kroget, og i det den vender for at gå nedstrøms går det op for os hvor stor den er. Fisken brager nedaf som et tog, den går på baglinen efter mindre end 10 sekunder og jeg styrter efter den. Thomas løber med nettet ved siden af. Vi får indhentet fisken og en del af linen, men da mister krogen sit tag. Et skud på fiskens størrelse kan være mellem 70 og 80cm.
Sådan ser man ud når man mister sit livs bækørred


Nu er det Thomas tur til at prøve. Vi er helt nede på grund af de mistede fisk, og er begyndt at tænke over hvad vi gør forkert. Den næste fisk er spottet, og Thomas ligger et perfekt kast ud til den intetanende fisk. Den tager fluen helt under overfladen og kroges perfekt. Fighten foregår i en stor dyb tyrkisblå pool, hvor fisken primært går dybt hele tiden. Jeg stiller mig ud på nakken af poolen, så fisken ikke går nedstrøms. Efter noget tid lykkes det at nette den flotte fisk. SÅDAN!
60cm og 2,5kg taget på en lille pheasant tail

Nu er det blevet min tur igen. Igen spotter vi en fisk, denne står på en flad og hurtig strækning ved en sten ved modsattebred. Det er et langt kast og det kræver at man vader ud i floden. Jeg finder en sten og ligger et kast over til fisken. Den tager fluen i første kast og pisker nedstrøms. Der bliver igen gjort et stort stykke benarbejde før at fisken kan landes. Så kan vi lidt igen! Den sidste fisk vi ser den dag, kroger Thomas i andet kast, men denne går op igennem en stærk strøm og mistes.
59cm og 2,2kg taget på flashback nymfe


Vi fisker i Sabine den sidste dag, men det lykkes kun at få en fisk til at nappe, men den kroges ikke. Fiskeriet var langt bedre i D'Urville!

Jonas

1 kommentar:

  1. det er sku nogle gode fisk i har der men der er stadig langt op til 7 kg fortsat god tur hilsen benjamin

    SvarSlet